WebWeb  

Katten yn petear

Katten spreken al met elkaar, nou de baasjes nog

Kattencontacten opdoen

In dit project draaide alles om katten. En... de eigenaren daarvan. Leer via de katten je buurtbewoners (beter) kennen! Dat ging zo. Onze 'catwatcher' kwam langs en zette een veilig en klein zendertje op je kat. Een dag lang werd je kat zo 'gevolgd' en konden we zien waar ze allemaal uithing en bij wie ze in de tuin neerstreek en welke andere katten ze ontmoette. Van jouw kat maakten we zo samen een profiel.

We bedachten met anderen die je kat kenden, wat voor type kat het was en we maakten er foto's van. Toen gingen kinderen schetsend en tekenend met je kat aan de gang. Ze maakten er een mooi portret van.

Al deze bestanddelen -portret, foto, karaktertrekken van je kat, de route die ze graag aflegt- kwamen samen op een kattenkaart. Al deze kaarten samen werden verwerkt tot een kattenkwartet, naar het bekende kaartspel. Samen planden we leuke middagen en avonden om te kwartetten. Natuurlijk was dat onder andere in het enige echte kattencafé van Oud Oost Leeuwarden, namelijk Poespas, te vinden op Het Vliet.

Oud Oost Vertelt

P