WebWeb  

Haffeltsjes prebere

Tapas in de stijl van Oud Oost

Al grou inne beelug?

Alleen eten is helemaal niks. Hier de oproep aan iedereen in Oud Oost Leeuwarden die te vaak in z'n eentje de warme hap naar binnen propt. Dit is een uitgelezen kans, niet alleen om samen gezellig te koken en te eten, maar ook om bij te dragen aan gloednieuwe gerechten: de hapjes van Oud Oost. Wij noemen ze 'haffeltsjes'. Proberen, toch?

Iedereen die het leuk vond om met een paar ingrediënten iets bijzonders en lekkers te maken, iedereen die graag genoot van smakelijke schoteltjes... De aanmeldingen waren legio en zo werd Oud Oost geholpen aan een eigen menukaart en een eigen online kookboekje (downloadbare pdf's van gerechten, te vinden op de website www.haffeltsjes.nl..

Culinair specialiste Caroline Sandberg ging vooraf in enkele kooksessies uitleggen hoe je snel en moeiteloos schoteltjes maake waar je je vingers bij af kon likken. Deelnemers gingen daarna in kleine groepjes op algemene lokaties en ook thuis aan de slag om bijzondere 'haffeltsjes' te maken.

Uiteindelijk werden deze haffeltsjes het onderwerp van tal van eetclubjes. Alleen eten is dan niet altijd meer nodig, want er zijn altijd wel mensen die een keer of vaker mee willen doen aan een eetclubje thuis. Veel meer hierover vind je op de 'eigen' site van dit project: www.haffeltjes.nl Check de site! Want ook al is het project Oud Oost Vertelt voorbij, de eetclubjes gaan gewoon door!

Oud Oost Vertelt

P